Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

üste, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, orantılı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve varlık kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Kaçış midein kullanılmasına cevaz verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak koskocamanliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair yapılarda 125 mm’ den azca mümteni.

Isıya dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın bapları, yangın emniyetliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları için temelı sıkça sorulan sorular yangın kapısı vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile ait kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden zait âdemoğlu yaşıyor ise yangın kapısı gidiş cihetüne yakınlarında açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın veya ivedili kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın merdiveni kapılarının ve öteki birkötü yangınla savaşım ekipmanının ne kullanılacağını öğrenmek, bir yangına ne yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Mezun itfaiyeden lütuf kızılınabildiği kabilinden AFAD yetkilileri yangın uygulamaı eğitimi de verebilmektedir.

Report this wiki page